Projecten

Nieuwbouwwoning Groenekan

Omschrijving namens de Architect:
‘’Een unieke woning met een unieke ligging naast het mooie Fort Ruigenhoek in Groenekan. “Een modern huis in een traditioneel jasje.” Door de traditionele bouw met zwart gepotdekelde douglas planken en zijn vorm krijgt het de kracht van zijn eenvoud. De ‘console’ die door het dak uitsteekt, ervaar je nu zo wel binnen als van buiten als 1 element.  In dit blok bevinden zich  de natte ruimten en de motor van het huis. ‘’

Aanbouw Houten

Omschrijving project: De aanbouw heeft door de gestucte achtergevel een strakke en eigentijdse uitstraling gekregen.

Nieuwbouw woning Passief

De nieuwe woning wordt gerealiseerd op een archeologisch rijksmonument, om die reden is er zoveel mogelijk archeologisch besparend gebouwd. Zo is er geen kruipruimte gemaakt en is er alleen gegraven t.b.v. de funderingsbalken. Om het profiel van het perceel te behouden is ervoor gekozen om de woning trapsgewijs mee te laten lopen met de glooiing in het terrein. De begane grondvloer is opgedeeld in 3 niveaus waarbij het laagste niveau ongeveer op de hoogte van het lagere achter terrein ligt. Het achterhuis ligt daardoor een stuk lager op het niveau van het achter terrein terwijl het voorhuis aansluit op de hoogte van de openbare weg. De beide gebouwdelen zijn onderscheidend in materialisering. Het voorhuis is voorzien van pleisterwerk terwijl het achterhuis met een houten gevelbekleding meer aansluit op het landelijke achter terrein.

De woning is gebouwd met zogenaamde Isorast blokken. Dit zijn ps-isolatieblokken die op elkaar worden gestapeld en dienst doen als bekisting voor de betonnen wanden. De isolatiewaarde van deze blokken is bovendien zo hoog dat de gehele buitenschil van de woning een rc van ca. 10 heeft gehaald. Met het toepassen van een gebalanceerd ventilatiesysteem en een hout gestookte CV haard  is het energieverbruik van de woning enorm laag. De toegepaste zonnepanelen voorzien ruimschoots in de resterende energiebehoefte van de woning.

 Paul Architectuur.

Verbouw schuur tot woning

De schuur is gestript tot aan de oorspronkelijke buitengevels en de houten dakspanten. Daarna is de woning volledig geïsoleerd en voorzien van een nieuw dak. Aan de buitenzijde zijn de oude gevels voorzien van een zwarte potdeksel gevelbekleding. Hierdoor ziet de oude schuur er weer netjes uit, maar blijft het beeld van een schuur(woning). Er is terughoudend omgegaan met het toevoegen van nieuwe gevelopeningen. Met name aan de voorzijde is het beeld van de schuur nauwelijks veranderd. Aan de achterzijde zijn grotere openingen gemaakt naar de diepe achtertuin toe. De oude houten spanten zijn zoveel mogelijk in takt gelaten en zijn zichtbaar gehouden in het interieur. Zo blijft de historie en oorspronkelijke functie van de schuur zichtbaar en beleefbaar in het interieur.

Ook deze woning is toekomstbestendig gemaakt middels hoge isolatiewaarden met lage temperatuurverwarming en een warmtepompinstallatie.  Het indak – zonnepanelen systeem zorgt voor het opwekken van de resterende energiebehoefte. ‘’

Paul Architectuur.